Recensies

Jeroen en José Brouwer, H.J. Metaalbewerking B.V. (Beesd):

In eerste instantie hebben wij onze projecten vastgelegd in Excelsheets aangeleverd door het bedrijf dat ons geholpen heeft bij de NEN-EN 1090 Certificering.
Dit was nogal erg veel werk dat er per project bij kwam, en het was erg onoverzichtelijk.
nu we werken met de EN 1090 Software is dit gelukkig verleden tijd; we besparen op projectbasis ontzettend veel tijd en hebben veel inzichtelijker wat er per project dient te gebeuren volgens de norm.

Patrick van der Kraats , werkvoorbereider Joosten Staalbouw B.V. (Heerhugowaard):

Wij als Joosten Staalbouw gebruiken de EN 1090 software vanaf Augustus 2014. Het was voor ons meteen een erg goed hulpmiddel om al onze documentatie m.b.t de nieuwe 1090 norm in 1 bestand samen te voegen.

Peter van Opstal – Directeur Volders Smederij- en Constructiebedrijf B.V. (Bavel): 

Zonder de EN 1090 Software was de hele NEN-EN 1090-1 voor ons niet haalbaar geweest. Het stelt ons in staat om snel, gemakkelijk en overzichtelijk de benodigde kwaliteitsdocumenten per project aan te maken en terug te kunnen vinden. Tevens zijn de kosten van de software bijna nihil.

Rogé Verhoeven – directeur Verhoeven Staalconstructies B.V. (Haghorst): 

Dankzij de EN 1090 Software is de invoering van de NEN-EN 1090-1 binnen ons bedrijf een stuk duidelijker geworden. Daarnaast kunnen wij met de EN 1090 Software de norm tot in de puntjes naleven zonder hier al te veel tijd en kosten aan te maken. Het werken met de EN 1090 Software heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze certificering

Patrick Blijleven – bedrijfsleider A. Blijleven B.V. (Pijnacker): 

Wij maken naar grote tevredenheid gebruik van de EN 1090 Software, hierdoor kunnen wij in enkele minuten tijd een heel project volledig afdekken.

Neil Wan – Hoofd bedrijfsbureau Thiekon Constructie B.V. (Rijen):

Met behulp van de EN 1090 Software hebben wij de auditor van Kiwa bij onze eerste opvolgingsaudit kunnen aantonen dat wij ieder project tot in de puntjes na hebben geleefd zoals de norm voorschrijft, terwijl dit maar enkele minuten per project heeft gekost. De EN 1090 Software bespaart ons op jaarbasis ontzettend veel tijd.

Hendrik-Jan van den Bergh – directeur Staalconstructiebedrijf Jan van den Bergh (Blaricum):

Dankzij de NEN 1090 Software is de documentatie per project betreffende de NEN-EN 1090-1 in principe een fluitje van een cent geworden. Het is ontzettend gebruiksvriendelijk en inzichtelijk.

Maas Gerritsen – eigenaar Gerritsen Konstrukie (Woudenberg): 

Wij zijn erg tevreden over de EN 1090 Software en gebruiker het bij ieder project dat wij met een CE-markering volgens de NEN-EN 1090-1 dienen te leveren.

Kees van der Heijden – directeur Hendrikx Stallenbouw NV (Meeuwen-Gruitrode, België): 

De EN 1090 Software werkt erg goed, wij registreren hier al onze projecten en certificaten erg gemakkelijk in. Ook is de helpdesk altijd goed bereikbaar en wordt er adequaat gereageerd.

Merwin van de Water – directeur Van de Water Staalbouw B.V. (Waalwijk):

De vele verschillende in te vullen formulieren die de NEN-EN 1090-1 met zich meebrengt, waren erg tijdrovend en verwarrend voor sommige van onze medewerkers. Dankzij de NEN 1090 Software van Schimmer Consultancy zijn deze formulieren en onduidelijkheden allemaal komen te vervallen. De NEN 1090 Software heeft ons in staat gesteld om de eisen omtrent de NEN-EN 1090-1 voor ieder project in een mum van tijd na te leven. Voor ons valt deze relatief kleine investering compleet weg tegen de voordelen die het gebruik van de NEN 1090 Software met zich meebrengt. Deze software heeft ons in staat gesteld om überhaupt aan de norm te kunnen voldoen.

Patrice Laats – directeur Laats Staal B.V. (Rotterdam):

De EN 1090 Software heeft ons in staat gesteld om überhaupt aan de norm te voldoen.

Arther van Dijke – directeur Metal Art B.V. (Hazerswoude-Dorp):

De EN 1090 Software is erg gebruiksvriendelijk, wij zijn erg te spreken over het programma. De papieren rompslomp die de NEN-EN 1090-1 in eerste instantie met zich mee bracht was voor ons bijna ondoenlijk, deze is met de NEN 1090 Software compleet komen te vervallen terwijl wij wel degelijk de benodigde documentatie erg snel en gemakkelijk kunnen genereren.

Tasja den Hartog – directie AC den Hartog en Zn VOF (Everdingen):

De EN 1090 Software zorgt voor veel duidelijkheid op het gebied van de EN 1090. Alle documenten die de norm verlangt worden snel en gemakkelijk aangemaakt en opgeslagen onder de juiste projecten. Ook de auditor was blij te zien dat wij met de EN 1090 Software werken.

Micheal Out – directeur Metaalbewerkingsbedrijf E.Out B.V. (Naarden):

De hele papierwinkel die de NEN-EN 1090-1 met zich mee bracht is helemaal komen te vervallen, het valt zo eigenlijk reuze mee! De auditor was er ook erg enthousiast over.

Roland van Puijenbroek, werkvoorbereider SPJ Systeembouw (Baarle-Nassau):

De EN 1090 software neemt ons veel werk uit handen. We zijn per project slechts een aantal minuten bezig met het bijwerken van een project., zo verliezen we bijna geen tijd aan de norm. Grootste pluspunt is dat de software de CE markering automatisch opstelt aan de hand van de gegevens die je invoert. Vervolgens sturen we hem vanuit de software direct naar de opdrachtgever.

Theo van Megen, directeur Van Megen Metaal B.V. (Ughelen):

Door de gemakkelijke en stapsgewijze opbouw in het programma, zien wij geen eisen over het hoofd om niet aan de norm te kunnen voldoen. Daarnaast worden vragen snel beantwoord door de servicedesk. Materiaalcertificaten kunnen makkelijk en overzichtelijk in elk project geplaatst worden.

John Berghman, werkvoorbereider Batist Westland B.V. (Wateringen):

De auditor was tijdens de audit zeer te spreken over het programma, doordat wij exact doen wat de software verlangt was hij zo klaar met de controle over de punten die per project bijgehouden moesten worden. Grootste voordeel aan de software vinden wij dat ze de projectadministratie vergemakkelijkt en overzichtelijk houd.

Marco Koens, directeur Van Echtelt Metaal B.V. (Wijk bij Duurstede):

Goed betrouwbaar programma, ontlast ons ontzettend bij de NEN-EN 1090-1, maken nu bijna anderhalf jaar gebruik van het programma en geen enkele keer was het programma niet beschikbaar of offline. Hetzelfde geld voor de behulpzame en kundige helpdesk.

Gert-Jan van Adrichem, directeur Staal 2000 B.V. (Gouderak):

Voor ons een goed werkend programma om de EN 1090 in bij te houden, 1090 Software B.V. past ook zeker onze opmerkingen in de software aan als hier vraag naar is. Denken mee met de software gebruiker.

Harry Broecks, directeur Broecks B.V. (Hilversum):

Wij maken nu enige tijd gebruik van de EN 1090 Software en we merken meteen verschil in de tijd die het ons bespaard. We houden meer tijd over om te besteden aan ons werk. De gebruiksvriendelijkheid draagt hier ook zeker aan bij. In het begin keken we enorm op tegen de nieuwe norm maar met de software is dit gemakkelijk bij te houden.

Arno van de Akker, directeur V.D. Akker Metaal B.V. (Oss):

De kosten die de software met zich mee brengt, zijn eigenlijk nihil in verhouding met de tijd die het ons jaarlijks bespaart. Dankzij de software kunnen wij ons focussen op het maken van constructies en is de rompslomp er omheen minimaal. Het programma en helpdesk is altijd goed beschikbaar.

Thijs van Rijswijk, directeur Elté Metaal B.V. (Veen):

Voorheen gebruikte ik excel-sheets, daar moest ik veel te veel informatie ingeven voordat er een kloppend bestand uit kwam. De EN 1090 Software ontneemt mij deze zorg door de automatisering. Ook weet ik dat de software gekeurd is door een aantal auditerende partijen, waaronder die van ons, dat geeft mij vertrouwen.

Leon Westerlaken, directeur Van der Lee Staalbouw B.V. (Nistelrode):

Bij mij moet het EN 1090 verhaal gewoon zo min mogelijk tijd en energie kosten, toch is het certificaat helaas noodzakelijk. Mij is al vrij snel de EN 1090 Software geadviseerd. Ik ben er tevreden over. Daarnaast is er in onze beleving geen ander alternatief, anders had alles op papier of in excel gemoeten en daar ben je veel te veel tijd mee kwijt en het is onoverzichtelijk.

John Tamis, directeur Lasbedrijf John Tamis B.V. (Noord-Scharwoude):

Ik raad de EN 1090 Software bij iedereen aan, omdat ik weet hoeveel kopzorgen de EN 1090 norm met zich meebrengt. Door de software wordt dat al een stuk minder. Doordat de meeste auditerende partijen bekend zijn met de software maakt het de audit een stuk eenvoudiger, onze auditor kende de software zelfs beter dan ikzelf.

Walter Greve, directeur Lasbedrijf De Keizer B.V. (Pijnacker):

Ik ben zeer te spreken over de EN 1090 Software, het bespaart mij veel tijd en maakt de 1090 norm een stuk begrijpelijker. Ook wordt er goed naar mij geluisterd als ik feedback voor ze heb. Gelukkig betaal ik niet voor updates in het programma. Prima programma.

Theo Mallens, directeur Theo Mallens Constructie B.V. (Helvoirt):

De software is erg makkelijk te gebruiken en als ik een vraag heb kan ik ook nog terecht bij de helpdesk van de EN 1090 Software. Onze auditor was ook voorstander van het programma en gaf al aan dat bij het gebruik van het programma, de naleving van ons handboek in principe bijna niet meer fout kon.

Joost Mariën, directeur Maricon Metaaltechniek (Moergestel):

Ik werk inmiddels met alle tevredenheid met het programma. Daarnaast is het ook goed betaalbaar wat niet onbelangrijk is, de norm heeft al genoeg kosten met zich mee heeft gebracht.

Dennis Koek, directeur D.Koek Montage (Mijdrecht):

Doormiddel van het programma kunnen wij de norm goed naleven, alles wordt digitaal opgeslagen waardoor we geen extra papierwerk hebben.Het probleem wat wij voornamelijk hadden waren de velen materiaalcertificaten, doormiddel van de software worden deze nu automatisch onder het juiste project geplaatst.